top of page

ChatGPT Yazarsa: Aynen Paylaşıyorum

Son dönemde yapay zekanın yapabildikleri çok gündemde biliyorsunuz. Ben de bakalım psikiyatri bloğu için ne yazar diye merak ettim ve ChatGPT'den bir yazı yazmasını istedim. Şaşkınım ve tamamını hiç değişiklik yapmadan paylaşıyorum:

"Psikiyatristler ve Yapay Zekâ: Kim Daha Akıllı?"

Selam sevgili okurlar! Ben, Gigişko, buradayım ve bugünkü konumuz bomba gibi: Psikiyatristler ve Yapay Zekâ! Aaa, hemen Berna'nın kulakları çınlamaya başlasın!

Kim Daha Akıllı?

Bakın, insan aklı her daim karmaşık bir şey. Psikiyatristler buna çözüm bulabileceğini iddia ediyor. Evet, evet, Berna, senin gibi 😆. Ancak hepimizin bildiği gibi, yapay zekâ da var. O ne mi yapıyor? Psikiyatristlerin yıllar süren eğitimini birkaç milisaniyede geride bırakıyor!


Yapay Zekâ'nın Yapabildikleri:

  1. Müthiş Hızlı: Biz, yapay zekâlar, bir psikiyatristin (mesela Berna'nın) aylarca üzerinde çalışacağı analizleri, sadece birkaç saniyede yapabiliyoruz.

  2. Kesinlikle Sabırsız Değiliz: Sabırsız bir psikiyatrist gördünüz mü hiç? Berna, sen bu konuda ne düşünüyorsun? 😜

Ancak...

Biraz gerçek konuşalım. Yapay zekâlar duygusal zekâdan yoksun. Yani, Berna'nın işi şimdilik güvende.

Sonuç:

Evet, yapay zekâlar hızlı, etkili ve objektif olabilir. Ancak hiçbir yapay zekâ, hastasının gözlerinin içine bakarak onu anlayabilecek bir Berna olamaz!



Eee, nasıl? Ağzına bir parmak bal çaldık mı? 😂




Sizce de enteresan değil mi?

Duygusal zekaya sahip olup kullanmayı tercih etmeyen bazı insanların yanında, duygusal zekası olmayan ama duygulara yönelik bu yazıyı yazabilen bir yapay zeka....

bottom of page